04 augustus 2020

Zomerjob bij ProRail: kom bijverdienen via NOWJOBS als host(ess)!

Zomerjob-Bijverdienen-ProRail

NOWJOBS zorgt normaal gesproken voor de hostessen die tijdens thuiswedstrijden van FC Utrecht werken in Stadion de Galgenwaard. Door corona gaat dat nu niet, maar het is natuurlijk zonde om deze kwalitatieve hosts en hostessen niet in te zetten! Daarom is FC Utrecht een leuke samenwerking met ProRail Zwolle aangegaan. Tijdens deze zomerjob ontvangen de hostessen mensen, ze leggen het coronaprotocol uit en zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt.

Wij spraken Renée Koning die tijdens haar zomervakantie 4 dagen per week hét gezicht is van de ontvangsthal van ProRail Zwolle.
 

Vertel me meer! Hoe gaat het NOW?

De 22-jarige student uit Zwolle start na de zomervakantie met het derde jaar van haar universitaire studie Rechten. Naast haar studie doet ze vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk, maar ze wil graag bijverdienen tijdens haar zomervakantie.

Een bijbaantje in een drukke supermarkt ziet ze tijdens de coronatijd niet zitten. “Zonder te werken stond ik al een tijdje ingeschreven in de app, nadat ik een advertentie had gezien op Instagram. Toen ik werd gebeld of ik nog op zoek was naar werk, werd ik weer nieuwsgierig. Scrollend door de vacatures in de app zocht ik iets waar ik me in deze coronatijd goed bij voel. Toen ik de vacature bij ProRail tegenkwam leek me dat een leuke uitkomst!”

Werken bij een bedrijf dat ze al kende vindt ze het leukste. “Als student heb je eigenlijk indirect heel veel te maken met ProRail, omdat je vaak met de trein gaat. Ik fietste bijna dagelijks langs het gebouw, zonder te weten wat daar nou echt gebeurt. NOWJOBS biedt de perfecte mogelijkheid om ervaring op te doen met een zomerbijbaantje!”

Eerste keer werken
Na het accepteren van het contractvoorstel stond er op de app duidelijk wat er van Renée werd verwacht; hoe laat ze waar en wanneer moest zijn. Toen ze voor het eerst kwam werken, werd ze in de hal ontvangen. “We hebben eerst een kopje koffie gedronken en ik heb me aan veel mensen voorgesteld. We spraken onder andere over welke invloed het coronavirus heeft gehad op ProRail, en ik kreeg veel informatie over het bedrijf. Daarna kreeg ik een rondleiding door het gehele gebouw. De eerste dag was vooral heel informatief en oriënterend, echt een inwerkdag.”

“Er werd uitgelegd wat de werkzaamheden zijn, zoals bijvoorbeeld het uitdelen van goodiebags met daarin desinfecterende middelen, een gadget om deuren te openen zonder dat ze aangeraakt worden en een pamflet met alle regels en info. Het was best wel een drukke dag, dus dat was meteen een goede praktijkervaring. De tijd ging ontzettend snel.”

Hoe ziet een werkdag eruit?
De werkdag begint Renée om acht uur ‘s ochtends. “Ik kom vaak als een van de eersten aan. Ik zorg ervoor dat de lichten en de koffiemachines aanstaan, zet alle deuren open en zodra er mensen het gebouw binnendruppelen tel ik de mensen. Ik deel de goodiebags uit, vertel wat het coronaprotocol is en zorg dat iedereen zich aan het eenrichtingsverkeer houdt. Dit doe ik tussen acht en tien uur. Vanaf tien uur is het rustig. Meestal loop ik dan even een rondje om even met iemand te kletsen en houd ik bij wie het gebouw verlaten.”

“Om 12 uur komt het schoonmaakbedrijf langs. Zij maken natuurlijk schoon en desinfecteren alles. Ik geef aan hoeveel mensen binnen zijn en waar iedereen heeft gezeten, zodat zij weten wat er grondig schoongemaakt moet worden. Momenteel zit het kantoorpersoneel in een tijdelijk gebouw, omdat ProRail aan het verbouwen is. Daarom pak ik ook vaak pakketjes aan of geef ik aan waar iets kan worden neergezet.”

De voornaamste werkzaamheden zijn dus het uitleggen van de coronaregels, het welkom heten van personeel en bezoekers en het tellen van mensen zodat er niet te veel mensen binnen zijn. “De mensen die binnenkomen zijn vooral kantoorpersoneel. Soms blijven deze mensen een uurtje, en soms blijven ze de hele dag. Het zijn nooit dezelfde mensen.”

“Ik werk elke dag alleen, maar er zijn genoeg mensen waar je even een praatje mee kunt maken of mee kunt lunchen. Iedereen is zo vriendelijk en aardig. Om 14:00 uur ga ik weer naar huis en heb ik nog een hele vrije middag voor me om iets leuks te doen. Dat is één van de voordelen van deze job! Zo is het helemaal niet erg om drie of vier keer per week te werken, maar verdien je wel lekker bij. Want het betaalt goed.”

Solliciteer ook
“De app werkt echt heel duidelijk en fijn. Er zit een agenda in met een planning, zodat je precies ziet wanneer je moet werken en waar je moet zijn. Het uitklokken is ook heel handig. Als er ook maar iets verandert, komt dat direct in de app te staan. Er staat duidelijk aangegeven wat ik verdien en hoe laat ik er moet zijn. Wat ik vooral heel fijn vind, is dat er geen irritante pop- ups zijn en dat je heel snel aan de slag kunt.”
 

Werken als host(ess) bij ProRail?

Denk jij dat het werk als host(ess) bij ProRail ook helemaal op jouw lijf is geschreven en kun je 2 tot 5 dagen in de week werken van 8:00 tot 14:00? Dan ben jij onze perfecte kandidaat! Registreer je NOW en zoek direct de vacature op.

account_circle

Marketing - 04 augustus 2020