Voor bijverdieners

Waarom kan ik (nog) niet solliciteren?

Solliciteren-nowjobs-app-bijverdienen
Er komt een gave job online die helemaal op jouw lijf is geschreven. Daar wil je natuurlijk meteen op solliciteren. Toch moeten er nog een paar dingetjes geregeld worden voordat je direct kunt solliciteren. Dit kan te maken hebben met wet- en regelgeving, jouw NOWJOBS profiel óf de uren die je al hebt gemaakt. In deze blog lees je de meest voorkomende oplossingen die je kunt hanteren om direct te kunnen solliciteren.

Wet- en regelgeving
Het klinkt een beetje stoffig, maar het is wel heel belangrijk! Van de wet mag je bijvoorbeeld pas werken via NOWJOBS als je minimaal 16 jaar bent. En ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je nog niet werken na 23:00 uur. Daarnaast heb je bij shifts vanaf vierenhalf uur recht op minimaal een half uur pauze. Snap je het nog?

Om dit overzichtelijk voor jou en voor ons te maken zijn de shifts waar jij niet voor in aanmerking komt, ook niet zichtbaar voor jou.

Een shift kan bijvoorbeeld om twaalf uur middernacht eindigen. Als 17-jarige bijverdiener krijg je deze shift niet te zien, omdat het werk na 23:00 uur nog doorgaat.

Het kan ook zo zijn dat je bepaalde shifts niet ziet, omdat je al een andere shift op de planning hebt staan waarmee de uren overlappen. Daarnaast is er een maximaal aantal uren dat je per dag mag werken. Heb je al een ochtendshift op de planning staan en wil je ook graag in de middag werken? Dat kan. Maar heb je een shift van 9:00 tot 17:00 uur gehad en wil je in de avond van 19:00 tot 00:00 uur werken? Dan kom je boven het maximale aantal uren uit. Op deze shift kun je dus niet solliciteren.

Onvolledig profiel
Voordat je kunt solliciteren in de NOWJOBS app, moet je profiel volledig zijn ingevuld. Op die manier weet de opdrachtgever wie jij bent.

In de NOWJOBS app zie je of jouw profiel volledig is. Zie je hier rode uitroeptekens staan? Dat betekent dat er nog informatie mist. Vul de gegevens aan en zorg dat de rode uitroeptekens veranderen in groene vinkjes. De groene vinkjes betekenen dat je profiel compleet is en dat je kunt gaan solliciteren.

Geen vacatures in jouw regio
Ben je minimaal 16 jaar, heb je je profiel volledig ingevuld maar lukt het solliciteren nog steeds niet? Dan zijn er misschien geen vacatures beschikbaar binnen 25 kilometer van jouw locatie. De NOWJOBS app zoekt automatisch naar jobs die binnen deze afstand liggen. Jobs die verder weg zijn, zie je niet in jouw overzicht. Dit kun je wijzigen door de maximale afstand tot een job te vergroten tot 50 kilometer óf door een extra verblijfadres toe te voegen. 

Heb je vragen die wij nog niet hebben beantwoord? Of kun je nog steeds niet solliciteren? Ons Success Team helpt je graag verder! Stuur ons een WhatsAppje op: 06 - 2939 6857 of bel ons op: 088 – 56 27 000.

Contact ons