18 september 2020

Een bijbaan met afwisseling via NOWJOBS!

Bijbaan-afwisseling

Een dag iets heel anders doen dan je dagelijkse bezigheden? Dat zag Corine Ganga wel zitten. De studente International Sports, Management & Business heeft deze zomer via NOWJOBS heel gevarieerde werkervaring opgedaan. Zo werkte zij bij Thuishaven op het grootste terras van Nederland om de coronamaatregelen uit te leggen en nam zij via FC Utrecht coronatests af bij mensen die op vakantie gingen. Benieuwd naar haar ervaringen? Je leest het in deze blog!

Vertel me meer! Hoe gaat het NOW?

Normaal zit ik voor school en voor werk dagelijks achter mijn laptop. Het leek me heel leuk om in de zomer wat anders te doen dan thuiswerken. Tijdens mijn middelbare schoolperiode heb ik veel in de horeca gewerkt, dus het leek me leuk om dat weer eens te doen. Want dat is lekker anders dan mijn werk nu. Dat is echt een voordeel van NOWJOBS, dat je gewoon een dagje iets anders kunt doen dan normaal.

Werken bij Thuishaven, hoe gaat dat? 

Het hele festivalterrein is omgebouwd tot een enorm terras. Op de tafeltjes ligt een QR-code die de gasten kunnen scannen met hun telefoon. Met deze code komen zij bij de menukaart uit en kunnen ze hun bestelling doorgeven. Daarna halen ze hun drankjes op bij de bar. Ik hoefde dus niet met dienbladen te lopen, maar was er vooral als hostess en aanspreekpunt.

Bij binnenkomst van de gasten legde ik de regels uit en wees ik hen naar de gereserveerde tafeltjes. Daarnaast lette ik op de afstand tussen alle tafeltjes, zorgde ik ervoor dat alles schoon was en hield ik in de gaten of iedereen zich aan de coronaregels hield. En natuurlijk heb ik ook veel gezellige gesprekken gehad en zorgde ik ervoor dat iedereen het naar zijn zin had.

Iedere shift duurde twee uur. Na die twee uur moesten we alles binnen een kwartier schoon en coronaproof maken, zodat de volgende groep gasten weer naar binnen kon. Het was echt compleet volgeboekt! Gelukkig kon ik collega’s die al langer bij Thuishaven werkten aanspreken wanneer ik iets even niet wist. Ivo, de mede-eigenaar van Thuishaven, heeft mij helemaal ingewerkt. Het waren allemaal relaxte mensen, ze zorgden er echt voor dat ik me thuis voelde.

En bij FC Utrecht, wat deed je daar?

Via FC Utrecht werd ik ingezet op een coronatestlocatie. Mensen die via Corendon, TUI of Transavia vliegen, moeten 72 uur voor hun vliegreis naar landen zoals Griekenland, Marokko en Curaçao een coronatest afleggen. De uitslag moet er dus zijn vóórdat deze mensen het vliegtuig in kunnen. Het is daardoor heel erg druk op de testlocaties van Schiphol en daarom hebben ze nu twee extra locaties geopend. Ik hielp een weekend mee op de locatie Amsterdam-Zuidoost.

We leven in een heel bijzondere tijd waarin we onze vakanties heel erg koesteren. Ik snap het dus wel dat mensen graag op vakantie willen en daar alles voor willen doen. Ze hadden alleen niet zien aankomen dat ze een test moesten doen waar ze een wattenstaafje diep in hun neus en keel kregen. 

Best veel mensen vonden dat wel spannend. Aan mij de taak om deze mensen gerust te stellen. Zelf heb ik een EHBO+ diploma, waardoor ik de test uiteindelijk zelf ook heb mogen afnemen. Zo speciaal vond ik dat!

Lees ook onze blog over werken bij FC Utrecht

Waardering voor je werk

Samen met een collega heb ik een gezin getest op corona – zij waren op weg naar Curaçao. Ze hadden twee jonge kindjes. De moeder was nog het meest bang voor de test. Wij hebben haar van het begin tot het eind behandeld en gerustgesteld. Zij vond dit zo ontzettend prettig dat ze haar telefoonnummer aan ons gaf en ons uitnodigde een keertje naar Curaçao te komen. Zij zou ons alles vertellen over het land en de mooiste adresjes.

Ik vond dat heel mooi om mee te maken. Ik dacht: ik doe gewoon mijn werk en dat gezin was er een uit duizenden mensen. Maar het feit dat wij ons bekommerden over dit gezin vonden ze heel fijn en belangrijk. We maakten er toch wel wat meer van dan alleen wat je moet doen. Dat je die waardering terugkrijgt van de mensen die je helpt is heel gaaf en mooi om te zien. Het was een super ervaring!

Heb je tips voor andere NOWJOBS-bijverdieners?

Ik vind het heel belangrijk dat een job bij je past, ook al werk je er maar één dag! Als je het niet leuk vindt, duurt je dag ontzettend lang. Ik lees in de beschrijving van de job of het bij mij past, of ik het zou kunnen en of ik het leuk vind. In de app zit een chatfunctie met de bedrijven dus ik stel vragen als: Wat wordt er precies van mij verwacht? Sta ik alleen? Zijn er mensen met ervaring? Dit soort dingen vraag ik voordat ik een contractvoorstel accepteer. Op basis daarvan kun je beter inschatten wat je kunt verwachten en is het duidelijker wat je gaat doen.

Wil jij net als Corine werken in de horeca? Of toch liever als hostess? Óf voor de afwisseling gewoon allebei? Registreer je NOW en vind direct een job die bij je past.

account_circle

Marketing - 18 september 2020