Voor bijverdieners

Bijverdienen als bezorger, hoe gaat dat NOW

 

Veel-werken-uitzendbureau-bijverdienen-NOWJOBSEen baantje vinden én veel werken als de wereld in een pandemie zit? Larsa Izhak lukte het via NOWJOBS. Ze begon eerst met één shift bij Viet Yam in Eindhoven en inmiddels werkt ze daar al drie maanden drie keer per week. “Ik dacht dat ik als maaltijdbezorger vooral mijn eigen ding zou doen, maar het is zo veel gezelliger dan ik had verwacht.”

Vertel me meer! Hoe gaat het NOW?

“Op de eerste werkdag dacht ik dat ik iedereen zou leren kennen en dat ik een rondleiding zou krijgen. Iemand liet zien waar de scooters staan en waar ze het eten maken. Maar daarna mocht ik meteen aan de slag! Er was nog geen bestelling, maar als bezorger help je dan met groenten snijden en sausjes maken. Ik vind thuis koken ook heel leuk dus dat was geen probleem.”

“Ik heb bijna de hele zomer gewerkt als maaltijdbezorger. Omdat ik al zo lang voor hetzelfde restaurant werk, is het elke keer heel leuk om iedereen weer te zien. Ik voel me eigenlijk bijna een werknemer, echt onderdeel van het team.”

De werkdag

“De bezorging begint in principe pas vanaf 16:30 uur, maar mijn werkdag begint al om 15:00 uur. Ik help dan in de keuken met de voorbereiding. Ook rijd ik met de scooters heen en weer naar het tankstation.”

“Rond 18:00 uur wordt het druk. Ik krijg dan eten voor drie adressen en kijk zelf wat de makkelijkste route is. Vervolgens stuur ik een code naar Uber Eats, zodat de klanten weten dat hun eten onderweg is. En zo werk je de rest van de avond door.”

Heb je nog leuke dingen geleerd?

“Ik rijd altijd met mijn oortjes in, zodat ik kan luisteren naar de navigatie. Eerst was ik heel slecht met navigeren en ik vergat adressen en straatnamen altijd. Maar sinds ik bezorg ken ik bijna heel Eindhoven uit mijn hoofd! En verder leer ik ook van alles bij in de keuken. Het is heel leuk om zo de tijd door te komen als het even rustig is.”

Hoe ben je bij NOWJOBS gekomen?

“Hiervoor werkte ik bij een kledingwinkel, maar daar ben ik gestopt omdat ik mijn baas niet zo leuk vond. Toen heb ik gewoon via Google gezocht op ‘bijverdienen via een uitzendbureau’. Via NOWJOBS kreeg ik een leuk voorstel bij een festival, maar dat ging niet door vanwege corona. Vervolgens was Viet Yam de eerste nieuwe job in de app en daar heb ik direct gesolliciteerd.”

Aanrader

“In NOWJOBS krijg je een beoordeling van het bedrijf waar je werkt, maar klanten in Uber Eats beoordelen mij óók. Het is dan superleuk om te zien dat een klant een hoge score voor de bezorging geeft.”

“Of ik alles leuk vind? Nou, dit is een baan in de horeca. Dan loopt je shift weleens een beetje uit en er is stress door drukte. Je moet je pauze dan voor of na etenstijd houden, omdat het werk natuurlijk etenstijd is.”

“Toch zou ik iedereen aanraden om voor Viet Yam te werken. Eerder werkte ik bij een supermarkt en een kledingzaak en daar heb ik geleerd dat de mensen het werk maken. Mijn collega’s hier zijn gezellig, flexibel en ze denken met je mee. Het zijn superaardige mensen.”

 

Wil jij net als Larsa werken als maaltijdbezorger? Of toch liever in de logistiek? Óf voor de afwisseling gewoon allebei?

Registreer je NOW en vind direct een job die bij je past.