Voor bedrijven

 

Op zoek naar flexibele krachten voor coronajobs?

 

flexibel-personeel-corona-inhuren-NOWJOBSDe klok tikt door in de coronacrisis. Alles is veranderd. Zo zijn er nieuwe ‘coronajobs’ ontstaan, die we eerst nog niet kenden. Hoe pak je dat als bedrijf slim aan? Hoe kom je aan de juiste mensen voor die jobs? De 20.000+ bijverdieners van NOWJOBS staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Daarom hadden we de afgelopen weken wat extra persoonlijk contact met onze bijverdieners. Zo blijkt dat er heel veel bijverdieners in de app zijn aangemeld die ook graag shifts buiten de horecabranche willen vullen. En dus ook bij jou!

En dat is goed nieuws, want flexibel personeel is nu harder nodig dan ooit. Er zullen na de eerste overheidssteunronde nog steeds veel bedrijven zijn die noodgedwongen goede mensen moeten ontslaan. Om wel optimaal van de seizoenspieken te kunnen profiteren, hebben ze flexibel personeel hard nodig.

Coronajobs

Sinds 1 juni zijn de terrassen weer open en ontstaan er allerlei nieuwe ‘corona zomerjobs’. Veel terrassen mogen meer publieke ruimte benutten en bij strandtenten is het hele strand inmiddels een terras, uiteraard omdat mensen anderhalve meter afstand moeten houden. Nu ontstaat er bij die strandtenten grote behoefte aan runners om de bestellingen rond te brengen. En ook winkelkar- schoonmakers en hostessen om mensen te wijzen op de coronaregels in bijvoorbeeld winkelcentra zijn nu hard nodig.

Bijna de helft van de Nederlandse jongeren combineert een studie met een of meerdere bijbaantjes. Veel studenten raakten in maart direct hun baan kwijt toen de horeca verplicht de deuren moest sluiten en grote evenementen werden afgelast.

Flexibele bijverdieners

Met de nieuwe versoepelingen van maatregelen en het aanpassingsvermogen van de bijverdieners zien we een verschuiving van sollicitaties: “Ik sluit geen sectoren uit. Maar als ik zelf mag kiezen gaat mijn voorkeur nu uit naar een job in de logistiek. Juist nu is het leuk om flexibel te werken via een platform als NOWJOBS en zo andere branches te ontdekken.” – Bijverdiener Mehdi

Ook Lotte uit Nijkerk staat te springen om een leuke job. Zij is dol op het werk in de horeca, maar heeft ervaring in nog veel meer branches. Zo heeft ze onder meer gewerkt in een magazijn, achter de kassa en in een kapsalon. “Zolang ik mijzelf via NOWJOBS kan ontwikkelen in nieuwe branches, sta ik zeker open voor andere sectoren. Ik vind het eigenlijk juist wel leuk, die nieuwe branches!”

Weten hoe je de juiste mensen vindt voor je coronajobs? Wij kunnen je daarbij helpen. Lees hier meer info of neem contact met ons op!