Voor bedrijven

Flexibele fietskoeriers van NOWJOBS helpen Bakker Bart bij online hit

Bakker-Bart-flexibele-fietskoeriers-nowjobs
De eerste bezorgvestiging van Bakker Bart is een feit! In Haarlem is Bakker Bart met bedrijfsleider Michel Ben Salah een nieuwe weg ingeslagen om ontbijt, lunch & traktaties te verzorgen voor mensen thuis of op het werk. Het enige wat nog stroef verliep in dit succesvolle, nieuwe concept? Genoeg flexibele fietskoeriers vinden om de lekkerste broodjes en snacks te bezorgen. Gelukkig vond Michel met NOWJOBS de oplossing. Hoe ging hij van start en waar staat-ie nu? Je leest zijn ervaring in deze blog.


Eerst even voorstellen.
Een nieuwe formule: hoe komt dat tot stand? 

We merkten dat de onlinemarkt toenam, het thuisbezorgen. Terwijl je bezig bent met een klant in de winkel, ben je soms tegelijkertijd bestellingen aan het klaarmaken voor Thuisbezorgd. Dat is heel gaaf om te zien, maar daardoor zagen we wel een verstoring in de fysieke winkels. Er was geen volledige aandacht meer voor de fysieke klanten.

We zijn nu drie weken geleden gestart met de pilot, en het gaat als warme broodjes over de toonbank!


Heeft het coronavirus een rol gespeeld?

Nee, het concept was al bedacht voordat het coronavirus in Nederland kwam. Aan het begin van de eerste golf wisten we nog niet zo goed wat we konden verwachten. Maar toen we een enorme stijgende lijn zagen in de online bestellingen bij de Bakker Bart filialen, besloten we die bezorgvestiging nog sneller voor elkaar te krijgen.


Wat gebeurt er allemaal op die bezorgvestiging?

In de fysieke winkels zijn er drie afdelingen: gebak, grootbrood en de broodjescorner met de bekende belegde broodjes. Via ons online filiaal in Haarlem bieden we op dit moment alleen belegde broodjes en snacks aan. Hier hebben we bewust voor gekozen, omdat dit onderdeel van de Bakker Bart-formule het meeste omzet genereert en het meest geschikt is voor thuisbezorgen.

Op locatie rijst het deeg én beleggen we de broodjes als er een bestelling binnenkomt. De fietskoerier stopt de bestelling in de tas en vertrekt op de e-bike richting de klant. 


Wanneer heb je NOWJOBS ingeschakeld?

Voor de start van de pilot heb ik zelf al in onze eigen personeelsvijver gevist. Toch had ik nog te weinig fietsers en ik moest dus op zoek naar een oplossing, want die broodjes moeten worden bezorgd. Toen kwam ik in contact met NOWJOBS. In eerste instantie was ik sceptisch. Waarom zou het jullie wel lukken als ik zelf ook al heb lopen vissen? Toch lukte het jullie om meteen de eerste dag drie kandidaten te vinden. Ontzettend fijn dat zoiets zo snel kan.

Ik gebruik de app nu regelmatig. Vooral als er piekmomenten zijn. En die zijn er vaak! Wat ik het prettigst vind, is dat de kosten voor de bijverdieners direct zichtbaar zijn. Alles draait in het bedrijfsleven om loonkosten, die je in bedwang moet houden. Door de bijverdieners stijgen mijn kosten natuurlijk, maar zonder extra personeel krijg ik mijn producten niet bij mijn klant. Dat kost nog veel meer geld.

Ik heb met het plaatsen van de tweede shift al meer bijverdieners binnen dan dat ik zelf heb kunnen vinden. Zo bespaar ik veel tijd en daarom vind ik het zo gaaf om met jullie deze pilot te doen.

Bakker-Bart-haarlem-flexibel-personeel

Wat is er voor jou als bedrijfsleider veranderd?

Voorheen heb ik ook in de fysieke winkels gewerkt. Ik was destijds verantwoordelijk voor het opstarten van nieuwe franchisenemers, zowel op het financiële vlak als op de werkvloer. Alles heb ik doorlopen. In eerste instantie was ik bang dat ik de klanten zou missen, en dat doe ik ook wel een beetje.

Wat er voor terugkomt is dat ik nu heel nauw ben betrokken met mijn collega’s om de boel voor elkaar te krijgen. In een fysieke winkel ben je eigenlijk vooral zelfstandig bezig met het helpen van een klant. Nu gaat het echt om teamwork, anders gaat het niet lukken. Dezelfde mentaliteit zie ik bij de bijverdieners van NOWJOBS die tot nu toe bij mij hebben gewerkt. Teamspirit, dat is het allerbelangrijkste. En dat is heel mooi om te zien.


Denk je dat we deze online Bakker Bart formule ook buiten Haarlem gaan zien?

Als de pilot zo succesvol doorgaat, hopen we deze formule zeker door te kunnen zetten naar de andere vestigingen. Dat is ook het idee van deze hele pilot: vervolgvestigingen moeten dit kunnen kopiëren. Net zoals de formule voor de Bakker Bart winkels, kun je hier ook een kant en klaar franchisepakket van maken. In combinatie met de flexibiliteit van NOWJOBS heb je echt een match made in heaven met minimale risico’s.

Wil jij tijdens piekdrukte ook zo kunnen opschalen als Michel? Komt voor de bakker! Met de handige NOWJOBS app vind je in vier stappen flexibel personeel. Ontvang vrijblijvend informatie en ontdek de mogelijkheden!

Meer informatie