06 april 2020

FC Utrecht & NOWJOBS | Meer dan buren

Voetbalstadion van FC Utrecht

FC Utrecht en NOWJOBS hebben veel gemeen: beide organisaties hebben een winnaarsmentaliteit, stropen graag de mouwen op en zijn geboren en getogen in de stad Utrecht. Toen aan het begin van dit jaar NOWJOBS haar oude kantoorpand verliet voor een nieuw kantoor naast Stadion Galgenwaard, konden beide partijen er niet langer omheen: “Hier moeten we iets mee.” 

Daarom is NOWJOBS sinds 1 januari 2020 officieel partner van FC Utrecht. Als onderdeel van de samenwerking zorgt NOWJOBS voor de hostessen die tijdens thuiswedstrijden van FC Utrecht werken in Stadion de Galgenwaard. In deze blog lees je waarom FC Utrecht voor NOWJOBS kiest. 
  

Hostessen FC Utrecht 
Een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) als FC Utrecht is het schoolvoorbeeld van een organisatie die jaarlijks te maken heeft met een groot aantal piekmomenten. Uiteraard zijn deze piekmomenten de tientallen thuiswedstrijden in Stadion Galgenwaard. Tijdens deze thuiswedstrijden maakt FC Utrecht gebruik van een grote poule met hostessen die in de loop der jaren een trouwe band met de voetbalclub hebben opgebouwd. 

Jarenlang stonden deze hostessen op de eigen loonlijst van FC Utrecht, maar met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) kwam Martijn Wessel, HR-Manager FC Utrecht, eind 2019 ineens voor een uitdaging te staan. "Want waar vind ik enthousiaste en goed getrainde oproepkrachten die willen werken als hostess tijdens de thuiswedstrijden van FC Utrecht?” vroeg Martijn zich af. 

Wet Arbeidsmarkt in Balans 
Met de komst van de WAB zijn de regels rond oproepkrachten, zoals de hostessen van FC Utrecht, flink veranderd. Zo geldt vanaf 1 januari 2020 een langere oproeptermijn en moeten oproepkrachten na twaalf maanden al een contract met een vast aantal uren aangeboden krijgen. 

Deze veranderingen waren volgens HR-manager Martijn Wessel volledig in strijd met de wensen van FC Utrecht. “Omdat FC Utrecht de hostessen afgelopen festivalseizoen ook op andere evenementen dan wedstrijden van FC Utrecht heeft ingezet, hebben zij het afgelopen jaar veel extra uren gemaakt” benadrukt Martijn. “Voor het nieuwe festivalseizoen is het nog maar de vraag of de hostessen deze extra uren weer kunnen werken”.  

Martijn vervolgt: “Daarnaast heeft FC Utrecht het afgelopen jaar meer wedstrijden gespeeld, omdat we meededen aan de Eredivisie en de Europa League. Voor het nieuwe seizoen zijn deze extra wedstrijden (en dus extra inzet) nog geen zekerheid". 

Win-win 
De WAB verplichtte FC Utrecht om op zoek te gaan naar een oplossing. Net als bij een snelle counter kwam de voetbalclub uit bij NOWJOBS: het digitale platform voor bijverdieners. Met het gebruik van de diensten van NOWJOBS behoudt FC Utrecht volledig haar flexibiliteit en geeft ze de hostessen de mogelijkheid om via de NOWJOBS-app meerdere jobs, voor verschillende opdrachtgevers uit te voeren. 

“FC Utrecht speelt gemiddeld één thuiswedstrijd per twee weken. Voor de hostessen is het een prachtige werkplek, maar als je een extraatje wil verdienen zijn alleen de wedstrijden van onze club natuurlijk niet erg veel. Via NOWJOBS kunnen ze nu ook buiten FC Utrecht worden ingezet als hostess of horecamedewerker. Dat is win-win” zegt Martijn. 

Kers op de taart 
Naast de samenwerking voor de hostessen integreert NOWJOBS zich steeds meer in het zakelijke netwerk van FC Utrecht. Als kers op de taart werd op 8 maart het allereerste NOWJOBS business event georganiseerd in Stadion Galgenwaard, rondom de wedstrijd FC Utrecht – Sparta Rotterdam. Onder het genot van een drankje en een workshop van Horeca Expert Wouter Verkerk kwamen verschillende relaties van beide clubs op deze dag voor het eerst in aanraking met het concept van NOWJOBS. 

Jorrit Fiegen, Sales Developer bij NOWJOBS, is erg positief: “Het is ontzettend mooi dat we onze samenwerking met FC Utrecht op deze wijze nog sterker kunnen maken. De basis is gelegd en dit concept willen wij in toekomst verder gaan uitbreiden”.  

Kortom: FC Utrecht en NOWJOBS zijn in korte tijd uitgegroeid tot veel meer dan buren. Wil jij meer weten over het inzetten van flexibele medewerkers? Kom NOW in contact.  
 

Neem contact op

account_circle

Marketing - 06 april 2020